Idag morse när jag vaknade av det smattrande regnet mot fönsterrutan tänkte jag; vad hade inte passat bättre än att somna om, ligga och dra sig löjligt länge, stå upp och äta en en sen frukost eller brunch och läsa tidningen i lugn i ro och kika på lite kungligt bröllop. I stället hör jag "mamma jag är vaaaaaaken, kan jag få frukost?"... Hmmm, bara att pallra sig upp ur sängen. Kl står på 06.30. Obarmhärtigt en sån regning morgon... Men efter en god kopp te och lite mys i soffan med barnen var jag klar för dagen!
Har fått gjort mycket idag och det känns skönt att med gott samvete kunna avnjuta en god middag och sen slänga upp fötterna i soffan och dricka lite vin:) Middagen idag var inspirerad av bloggen Hallon & Blåbär, som häromdagen lagade potatissufflè. Jag har utgått från hennes recept men gjort en del ändringar, supergott anyway! Till detta serverades en god bit ytterfilè av nöt och en tomatsallad med fetaostcremè. Lite rosèpepparsås blev pricken över i till denna goda lördagsmiddag och i glaset serverades rosèvin. Yummy!
Potatissufflè (ca 2 pers)
Du behöver:
6 st mjöliga potatisar
1 msk smör
1 dl gräddmjölk
1 äggula
1/2 dl riven parmesan
1 1/2 msk pesto
salt och grovmalen svartpeppar
Smörj 2 små ugnformar med hög kant.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av.
Tillsätt smör, gräddmjölk och äggula i potatisen medan du vispar med elvisp. Rör ner parmesan, pesto, salt och peppar.
Sätt ugnen på 225°.
Spritsa eller klicka ut moset i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills dom fått fin färg.
Så fina de blev dessutom.
SvaraRaderaPotatissuffle har jag inte provat. Ser gott ut. Grattis till besökarantalet! Bra jobbat!
SvaraRadera