torsdag 10 juni 2010

Skinkstekskivor i champinjonsås
Idag har jag varit ledig, eller så ledig man kan bli med 2 små barn och storstädning ;) Barnen vaknade pigga och utvilade kl 06, den inte så fullt pigga och utvilade mamman hade gärna sett att barnen sov till 07, men man kan ju inte få allt man önskar sig, haha. Fördelen med att gå upp så tidigt är att man får ut otroligt mycket av dagen! Stortsädning, shopping och träning bland annat:) Nu på kvällen tog vi en härlig långprommenad efter att ha proppat i oss all god middag. Jag brukar köpa en rejäl bit skinstek när den är billig och styckar den i bitar lagom stora till vår familj. Gott till wok, grytor, ugnskekt och inte minst i gratänger. Billigt kött som smakar fantastiskt med rätt tillbehör.
Det här är en variant av skinstek jag brukar göra;

Du behöver (ca 4 port):
500 g skinsktek
salt och peppar

1 burk hela konserverade champinjoner
1 msk smör
2 msk vetemjöl
3 dl svampspad+mjölk
1 dl grädde
1/2 tsk salt
kulörsoja

Gör såhär:
Börja med såsen. Häll av spadet till champinjonerna och spara det. Börja med att steka svampen i en kastrull tills vätskan kokat in, ha därefter i smöret och fräs champinjonerna några minuter. Strö över vetemjölet och späd med svampspadet+mjölk och grädde. Ha i några droppar kulörsoja. Låt såsen koka upp och låt koka i ca 10 min. Smaka av med salt.
Skär skinksteken i så tjocka skivor du önskar. Salta och peppra. Bryn skivorna i en riktigt varm stekpanna i lite smör och lädd de över i en ugnsfast form.
Häll såsen över köttet och sätt in formen i ugnen i 200 grader i ca 15 min.
Servera med ris och sallad.

Det brynta köttet ska läggas i en ugnsfast form.

Med champinjonsås förvandlas köttet till en gratäng :D

Små goda champinjoner, I love it!

En god sallad förhöjer som vanligt måltiden.

Smaklig måltid!

1 kommentar: