tisdag 6 juli 2010

Jag har stulit igen...



Åter igen har jag haft svårt att hålla vantarna borta från allt det goda ni duktiga matbloggare lägger ut. För ett tag sedan blev jag så himla frestad av ett recept jag hittade hos Loulas kök, dubbelmarinerad fläskfilè. Detta här är nog bland det godaste kött jag ätit, marinaderna gör verkligen underverk! Detta måste ni prova :) Jag har följt recptet nästan till punkt och pricka, men jag grillade köttet i stället och serverade rätten varm. Dessutom använde jag fläskyttefilè, en rejäl bit, som räckte till ca 6 pers.
(passa oxå på att kika igenom Louises blogg för mer inspiration, hela bloggen är helt outstanding!)

Dubbelmarinerad fläskytterfilè:

Du behöver (ca 6 port)
1 kg fläskytterfilé

Marinad 1:
1 msk hoisinsås (kinesisk sås med sojabönor)
2 msk kinesisk soja
1 msk olja
2 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
Marinad 2:
3 msk vitvinsvinäger
1 msk vatten
3/4 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 krm svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
1 pressad vitlöksklyfta
skal av 1 citron+en skvätt av saften

Gör såhär:
Blanda ingredienserna till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. Låt ligga i kylskåp ca 1 dygn.
Tag upp köttet ur marinaden och torka av. Grilla köttet i en hel bit tills den är svagt rosa i mitten. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp i skivor.
Blanda ingredienserna till marinad 2. Skeda över strax före servering.


2 kommentarer:

  1. Tror faktiskt även vi snor till oss detta receptet...

    SvaraRadera
  2. Kul att ni gillade det...sno på bara :)

    SvaraRadera