tisdag 13 juli 2010

Jordgubbar med grädde och maränger....



Nu är det längesen det var några sötsaker här på bloggen, så slår jag till med nåt riktigt sött och gott! Hade nog förväntat mig att den här efterätten skulle vara något sötsliskig för min smak, men jag tyckte att den kändes riktigt fräsch med de färska jordgubbarna :)

Du behöver (ca 4 port):
500g färska jordgubbar
2 tsk socker
2 msk granatäpplejuice
3 dl vispgrädde
100 g maränger

Gör såhär:
Skölj jordgubbarna och skär de i bitar. Marinera jorgubbarna i granatäpplejuicen och sockret. Vispa grädden tills den blivit tjock men inte hård. Krossa marängerna, spara några till garnering.
Vänd ner maränger och nästan alla jordgubbarna med den vispade grädden, var försiktig så att grädden inte förlorar sin luftighet. Häll upp i en serveringsskål och garnera med maränger och de sista jordgubbarna.


1 kommentar: