torsdag 15 juli 2010

Sommarkorv



Ett smart sätt för att få en riktigt god tomatsmak i en gryta utan att använda konserverade tomater, är att skålla riktigt solmogna färska tomater och skala av skinnet försiktigt. Det ger en otroligt fräsch och somrig tomatsmak. Det är lite pilligt och definitivt lite pyssligare än att öppna en konservburk, men det är absolut värt besväret!

Sommarkorv (ca 4 port)
Du behöver:
400 g grill-eller falukorv
3 vårlökar
4 tomater
3 dl matlagningsgrädde
2 msk riven pepparrot
1 dl hackad dill
1 msk senap
1/2 tsk salt

Gör såhär:
Skär korven i bitar. Skär vårlöken i tunna skivor. Skär ett kryss i tomaterna, doppa de i kokhett vatten. Drag av skalet och skär tomaterna i bitar.
Lägg löken, korv och tomater i en vid gryta. Blanda matlagningsgrädden med pepparrot, dill, senap och salt. Häll det i grytan. Koka under lock på svag värme 5-10 min.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar