måndag 26 juli 2010

Wallenbergare på fisk




Här är ännu ett recpet som jag hittat i tidningen allt om mat. Jag älskar att bläddra i tidningar och kokböcker och leta efter nya recept :) De här fiskbiffarna var urgoda! Och faktiskt så smakade det riktigt gott med lite lingonsylt till, låter jättekonstigt, men prova så får ni se! ;)

Jag har följt recpetet men lagt till lite fisk, tyckte receptet var lite snålt tilltaget till 4 pers.

Du behöver (4 pers):
600 g sejfilè (block)
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk salt
2 msk hackad dill
1 krm vitpeppar
1/2 dl ströbröd

Gör såhär:
Tina den frysta fisken. Dela fisken i mindre bitar och lägg i en bunke. Ha i matlagningsgrädde, salt och hackad dill och mixa till en slät massa. Forma ca 8 biffar och vänd de i ströbröd. Smält smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelstark värme ca 4-5 min på varje sida.
Servera med kokt potatis/potatismos, kokta ärter och skirat smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar