torsdag 8 juli 2010

Mumsig paj!



Den här pajen har verkligen allt... Salami, feta, soltorkade tomater, ruccola, creme fraiche... Kan det bli annat än gott?
En gudomlig uppladdning innan bilresan i morgon till vår lilla weekend i Kristiansand. En härlig helg tillsammans med familj och vänner hägrar och jag som är barnsligt förtjust i djurparker är alldeles salig :) Kan väl säga att förväntningarna hos barnen är aningen triggade oxå.. ;)
Så nu försvinner vi alltså över helgen, så håll till godo med denna goda paj, så ses vi snart!

Du behöver:
Pajdeg:
50 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk

Fyllning:
150g salami
100 g fetaost
6 soltorkade tomater i olja
ca 70 g ruccola
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl creme fraiche
1 krm svartpeppar

Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna till pajdegen i en skål och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och täck en pajform med degen. Skär av överflödig deg från kanten, men låt en liten bit hänga över.
Skär salamin i bitar. Strimla de soltorkade tomaterna och skär fetaosten i små kuber. Fyll det obakade pjskalet med salami, feta, tomater och ruccola.
Vispa ihop ägg med creme fraiche och mjölk och svartpeppar. Häll äggstanningen över pajfyllningen.
Grädda pajen i ugnen i 200 grader i ca 35-40 min. Servera med sallad.

4 kommentarer:

  1. Låter verkligen som en paj i minsmak! Skall provas :-)

    SvaraRadera
  2. Låter gott med alla ingredienser. Ha en underbar weekend. Grattis till brölloppet i efterskott.

    SvaraRadera
  3. Den här pajen ska jag prova! Salami och feta, det måste bara bli toppen!

    SvaraRadera