tisdag 2 november 2010

Herr pumpa i soppan!




Idag har vi ätit pumpa för första gången och det blir garanterat inte den sista! Himmel vilken god soppa, min son åt mer än jag nånsin varit med om :) Alltid kul när nya maträtter gillas hos barnen. Soppan är också perfekt att servera i mindre portioner som en förrätt.
Det bjöds på lite huvudbry när jag skulle tillaga pumpan, då jag var lite osäker på om den skulle skalas eller inte, men efter lite googlande så gick resten som en dans. Och för er som undrar, ja pumpan ska skalas ;)
Receptet kommer från recept.nu

Pumpasoppa 4 port:
350 g butternutpumpa
2 medelstora potatis
2 st schalottenlökar
5 dl kycklingbuljong (tärning + vatten)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt & peppar
citron
örter

Gör såhär:
Skala pumpan, potatisen och löken. Skär ner potatis och pumpa i mindre bitar. Skiva löken tunt och fräs den i lite matfett i en rostfri kastrull. Tillsätt potatis och pumpa och tillsätt kycklingbuljongen. Låt koka i ca 15 min. Tillsätt vispgrädde och koka ytterligare 5 min. Smaka av med salt, peppar och citron. Mixa. Koka upp precis innan servering och toppa med färska örter (till exempel rosmarin eller timjan).

1 kommentar:

  1. Verkar ju vara ett relativt enkelt recept på soppa, går ju att köra både till vardag och fest! Passar dessutom årstiden perfekt!

    SvaraRadera