tisdag 9 november 2010

Kan vi ha fiskpinnar till middag?


Det var den stora frågan som min snart 4-åriga dotter ställde häromdagen. Såklart vi kan! Fiskpinnar är ju jättegott och hur kul som helst för barnen att doppa i ketchup :) Nu är det bara så att jag vägrar köpa den sammanpressade, färdigpanerade varianten, tycker att fisk ska vara 100% fisk och inte 50%fisk och 50% ströbröd... Nja, så illa är det väl kanske inte, men ändå, om jag betalar för fisk så vill jag ha fisk, så enkelt är det!
Barnen kunde nog inte bry sig mindre, haha! Så länge de får ketchup vid sidan är allt frid och fröjd:)

du behöver (4 pers):
400 g torsk-eller sej fryst i block
2 dl ströbröd
1 uppvispat ägg
1/2 dl vetemjöl
salt
vitpeppar
smör

Gör såhär:
Ta upp fiskblocket från frysen ett par timmar i rumstemperatur innan tillagning, eller tina långsamt i kylen. Låt fiskblocket vara halvfryst när du panerar, annars faller bitarna lätt isär.
Rulla bitarna försiktigt i vetemjöl, doppa de i det uppvispade ägget och rulla till sist i ströbrödet som är blandat med salt och peppar.
Smält smöret i en stekpanna och stek bitarna runt om tills de är gyllenbruna. Severa genast.


Fiskpinnarna, förvillande lika köpevarianten - men låt er inte luras, this is the real deal!

4 kommentarer:

  1. Ser underbart gott ut, får nog ta och prova nån dag.
    Krya på dej!

    SvaraRadera
  2. Vad bra att man kan göra egna, för köpevarianten är jag inte mkt för!

    SvaraRadera
  3. Hej! Du har en award att hämta hos mig! Vill ge den till dig eftersom du både inspirerar och hämtar inspiration från olika håll! Tack för en härlig blogg!

    SvaraRadera