fredag 19 november 2010

Kycklingköttbullar i currysås


God kväll i stugorna! Nu är en hektisk arbetsvecka över och det är äntligen fredag kväll :) Hoppas ni har haft en bra vecka och sitter i era soffor och kanske äter en god bit mat eller godis och bara slappar;) Det ska i alla fall jag göra snart! Min käre man är borta och jobbar hela helgen så jag och barnen ska mysa själva så mycket vi orkar! Nu är barnen i säng och det står ett par varma mackor med tacoköttfärs i ugnen, namnam!
Tänkte bara lägga upp ett recept jag lagade tidigare i veckan, nämligen köttbullar av kycklingfärs i en god currysås. Väldigt sällan jag använder kycklingfärs, är lite skeptisk till den egentligen... Men detta här smakar gott!



Kycklingköttbullar i currysås (4 port):
Du behöver:
600 g kycklingfärs
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 msk vetemjöl
1/2 dl vatten
svartpeppar
sås:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
2 tsk curry
5 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
salt och peppar
2 tomater
1 msk vetemjöl+vatten till redning

Gör såhär:
blanda ihop färsen med salt, vetemjöl, vatten, pressad vitlök och svartpeppar. Värm en stekpanna och klicka ner små bollar av färsen (jag orkar inte ens rulla dem, de blir ganska fina ändå:)). Stek på medelstark värme runt om tills de är gyllenbruna. Ta upp de ur stekpannan.
Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret tillsammans med curryn. Fräs till löken mjuknat. Tillsätt vattnet och buljongtärningen och låt koka upp. Red av såsen med mjöl och vatten. Lägg ner kycklingbullarna och låt puttra ca 10 min. Tärna tomaterna och ha med i grytan den sista minuten. Smaka av med salt och peppar.

3 kommentarer:

  1. Låter gott! Testade också kycklingfärs för ett tag sedan. Gott! Kräver lite kryddor.

    SvaraRadera
  2. Jag måste erkänna att jag inte kan minnas att jag någonsin skulle ha köpt kycklingfärs. Har bara inte blivit av. Varför är du skeptisk mot den egentligen?

    SvaraRadera
  3. Måste säga att jag är skeptisk pga av lukten... Alltå vacumförpackat kött luktar ofta illa precis när man öppnar förpackingen, eller ja köttet lukar inte... men det dunstar liksom ut en otrevligt lukt... Men Kycklingfärsen luktar verkligen skit, blir inte direkt sugen på att hugga in på den goad maten efteråt. Men det smakar faktiskt gott!

    SvaraRadera