tisdag 16 november 2010

Lammkotletter med chili och vitlök


Himmel vilken hektisk dag det var på jobbet idag... Jag är banne mig helt slut! En riktigt tuff start efter sjukskrivningen. Det positiva är att jag är riktigt bra i nacken i allafall :) Körde ett pass med dansaerobics efter jobbet för att lösa upp stela muskler och få lite fart på blodomloppet, riktigt skönt!
Nog om det... Nu tänkte jag dela med mig av den goda maten vi åt i fredags, riktigt gott och kräver ingen stor insats, med andra ord: Perfekt fredagsmat!



Lammkotletter med chili och vitlök (ca 2 pers)
Du behöver:
4 lammkotletter
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk citronsaft, nypressad
2 msk svarta oliver
1 tsk chiliflakes
en nypa flingsalt

Gör såhär:
Lägg kotletterna på ett fat och ringla över olivoljan. Skär vitlöken i tunna skivor och lägg över kotletterna. Pressa över saften från citronen. Hacka oliverna i mindre bitar och strö olivbitarna och chiliflakes över kotletterna. Salta. Låt marinera i rumstemperatur ca 20 min.
Värm lite olja i en stekpanna, skrapa av marinaden (men spara), och stek kotletterna några minuter på varje sida. Ha i marinaden och fräs ihop någon minut. Häll på ett par matskedar vatten och låt kotletterna brässera färdigt.

1 kommentar:

  1. Skönt att nacken känns bättre.
    Lammkotletter är mums, detta känns som ett riktigt höjdarsätt att servera det.

    SvaraRadera