fredag 23 juli 2010

Blåbärskaka i långpanna



Jag vet inte hur ofta jag säger att det är så himla praktiskt att baka i långpanna, men det tåls att sägas igen, för det ÄR praktiskt;) Just nu är mitt lilla hus fyllt av doften av nybakade blåbärsrutor som jag och mina kära sköterske-kolleger ska njuta av i kväll... Vi som har turen att få jobba fredagkväll måste ju trösta oss med lite gott ;)

Som ni kanske lagt märke till ser bloggdesignen lite annorlunda ut, detta är egentligen helt ofrivilligt då jag fick besked av design-sidan att uppdatera mallen, men så fick jag aldrig tillbaka min ursprungliga och nu kan jag inte hitta den :( Nåja, tycker den ser ganska okej ut ändå, i alla fall i min webläsare, men den ser kanske annorlunda ut i tex firefox...?

Blåbärskaka (ca 25 bitar)
Du behöver:
250 g smör
3 ägg
5 dl socker
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
200 g frusna blåbär
2 msk florsocker

Gör såhär:
sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker i en stor bunke. Blanda ner smöret. Rör ner mjölet och vaniljsockret och rör till en jämn smet.
Klä en långpanna ca 25 x 30 cm med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt i långpannan. Strö över blåbären och sätt in i ugnen i ca 35-40 min.
Låt kakan svalna och strö över florsocker innan servering.


Kakan innan gräddning

2 kommentarer:

  1. Mmm vad gott med blåbärskaka. Ja jag märkte att designen var ändrad. Det borde gå att ändra tillbaks, men det ser bra ut så här oxå.

    SvaraRadera
  2. Själv tänkte jag plocka blåbär inom kort. Kanske skulle ta och testa den blåbärskaka då!

    SvaraRadera