lördag 24 juli 2010

Grillad melonsallad


Det är det vi har ätit i kväll och det var så himla gott! I den senaste (eller kanske näst senaste) Allt Om Mat var det många olika recept med just melon och det är en av de bästa frukterna jag vet. Så gissa om jag gick igång på tanken om att grilla melon! Och det smakade precis som jag hade föreställt mig :) Tillsammans med de honungsglaserade ananasskivorna var det en oslagbart god sallad som passade perfekt till kycklingspett!

Grillad melonsallad (ca 3-4 pers)
Du behöver:
1/2 cantaloupe melon
1/4 färsk ananas
2 tsk flytande honung
1 klyfta nykål (ca 500g)
1 rödlök
4 vårlökar

Dressing:
2 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
1 msk finhackad schalottenlök
1 tsk brun farin
1 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Gör såhär:
Blanda alla ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan.
Skala och dela melonen i klyftor. Skala och skär bort den träiga mitten på ananasen och skär i tunna skivor. Pensla ananasskivorna med flytande honung. Grilla ananasen och melonen någon miut på varje sida.
Skär vitkålen och rödlöken i bitar. Hacka vårlöken. Fräs vitkålen och löken i en stekpanna på medelstark värme under omrörning, ca 5 min.
Lägg upp den varma salladen på ett fat och toppa med de grillade frukterna. Häll över dressingen. Servera genast.

1 kommentar:

  1. Jag har aldrig provat att grilla frukt, men så fort det här utdragna regnvädret upphör så är det dags! :-)

    SvaraRadera