onsdag 14 juli 2010

Kyckling med bambuskott


Jag kan ofta få riktig craving efter kinamat och då brukar jag laga den här goda kina-inspirerade kycklingen. Den går fort att laga och är fantastiskt god! Perfekt mat att ladda upp inför kommande nattjobb. Att jobba nätter är inget jag är speciellt förtjust i, har svårt att ställa om dygnsrytmen och blir lite konstig i både huvudet och magen efteråt... nästan som att vara bakfull :S Då måste jag ha mat som jag vet att jag verkligen får i mig och tycker är gott!
Så nu ska jag dela av mig av denna goda maträtt och sen ska jag lägga mig ner och vila och ladda batterierna. Håll tummarna för en lugn natt ;)

Kyckling med bambuskott
Du behöver (ca 2-3 port):
2 kycklingfilèer
3 små salladslökar
1 liten röd chili
1 stor morot
100 g bambuskott (från burk)
100 g färska små champinjoner
2 msk olja
50 g cashewnötter
2 tsk maizena
1 1/2 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk kycklingfond

Gör såhär:
Skär köttet i smala strimlor.
Skär löken i ett par centimeter långa bitar. Hacka chilin. Skala moroten och skär den i skivor eller strimlor. skölj och skiva champinjonerna.
Hetta upp en stek-eller wokpanna med olja och fräs köttet ett par minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Fräs sedan morötter och svamp några minuter. Blanda ner bambuskott, lök och chili och fräs ytterligare några minuter.
Rör ut maizenan i vattnet. Blanda det med soja, salt och peppar och häll det i pannan. Tillsätt fonden och koka upp under omrörning.
Blanda i kött och nötter och låt allt få ett sista uppkok.
Servera med ris.


2 kommentarer:

  1. Låter lite som jetlag att jobba natt, inte särskilt trevligt.

    SvaraRadera
  2. Ja,visst är det konstigt att magen bli så påverkad när man jobbar natt. Jag känner mig också som bakfull när jag vakar av. Otäckt egentligen. I Danmark får kvinnor som jobbat natt >20 år som drabbats av bröstcancer det klassat som arbetsskada! Säger en del...

    SvaraRadera