måndag 19 juli 2010

Pytt i panna med stekt ägg



Igår hade vi gäster till middag... eller nja, hur säger man? Nu låter det ju som att vi ätit gästerna, haha. Gäster på middag? Hur som helst, min kära vän Anna, som tog med sig köttet, hade nog räknat med en mindre armè till bords här så det blev en hel del kött över... Överblivet stekt kött och potatisrester kan ju inte bli annat än pyttipanna! Så himla gott dessutom :)Och ni vet; inte kasta mat! ;)
Och tack för maten Anna!

Pytt i panna:
250 g stekt kött
6 kokta eller råa potatisar
1 hackad gul lök
1/2 dl hackad persilja
salt och peppar

Gör såhär:
Tärna köttet och potatisen smått. Om potatisen är rå, så börja med att steka den på medium värme tills den mjuknat och fått färg. Om potatisen är kokt kan du fräsa på den tillsammans med löken. Ha i kötte till slut och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar.
Servera med stekt ägg och inlagda rödbetor.

1 kommentar:

  1. Håller med! Inte kasta mat!! Kan alltid bli något gott av det, och pytt är ju inte fel....

    SvaraRadera