tisdag 22 december 2009

Chokladbiskvier


De här små ljuvliga bakverken bakar jag en gång om året, alltså till jul. Ingen jul utan chokladbiskvier! Skulle lätt kunna äta de hela året runt, men jag håller hårt på traditioner ;) Av detta receptet blir det cirka 15 st och för min del räcker det gott och väl, för det är inte många man kan äta åt gången, de är väldigt mäktiga.

Du behöver:
Bottnar:
300 g mandelmassa
1 äggvita

Fyllning:
100 g osaltat smör
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 tsk kakao

Glasyr:
100 g mörk choklad
1 msk smör


Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.

Bottnarna:Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig smet. Klicka ut den på bakplåtspapper och platta ut de med en mjölad hand.
Grädda i mitten av ugnen ca 10-12 min. Lossa kakorna försiktigt och låt de kalna på galler.

Fyllningen: Rör ihop rumsvarmt smör, florsocker, vaniljsocker och kakao till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av bottnarna (alltså den sida som legat ner på plåten). Låt stå i kylskåp minst en timme.

Glasyren: Smält chokladen och smöret tillsammans i ett vattenbad. Doppa kakorna i glasyren så att den täcker fyllningen. Låt överflödig choklad rinna av. Ställ kakorna kallt i kylskåp eller frys in.

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar