tisdag 8 december 2009

Lunchbesök med glad lax;)

Hade den äran att få besök till lunch idag och lagade en pastasås med lax och serverade med färsk tagliatelle. Den här pastasåsen kan jag verkligen rekommendera även till de som är lite "kinkiga" när det gäller fisk, för den smakar nästan inte fisk! Eller jo... fast på ett gott sätt :D



Lax-och ostsås till pasta:
2 laxfilèer (ca 125 g st)
2 dl matlagningsgrädde
2 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
smör till stekning
1 msk mjöl + lite vatten till redning
1 dl riven ost
100 gram sockerärtor
1 dl hackad dill

Gör såhär:
Skär laxen i munsstora bitar. Fräs försiktigt i smör i en kastrull. Slå på grädde och buljong. Låt koka upp och sjud i ca 5 min. Ha i sockerärter och redning. Låt koka upp igen och koka försiktigt ett par minuter. Ha i riven ost och dill. Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatelle.




Den glada laxen, osten och grädden ska snart få samsas i grytan:)

Så här ser det ut när det har puttrat några minuter


Och den fãrdiga maten redo att huggas in på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar