fredag 18 december 2009

Penne Rigate Al Capone


Underbart krämig och smaksrik är denna pastarätt som fick förgylla vår fredagskväll. Fredag är nog veckans bästa dag! Då brukar jag och min blivande man laga mat tillsammans när barnen lagt sig och äta maträtter som kanske inte helt faller barnen i smaken. Prova detta receptet, det är verkligen kanongott!



Du behöver (2 pers):
250 g penne rigate
300 g biffstrimlor
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
smör


Till såsen:
200 g skogschampinjoner
2 hackade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk smör
1 finstrimlad purjolök
3 tärnade tomater
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl creme fraiche
2 oxbuljongtärningar


Till severing:
coctailtomater


Gör såhär:
Koka upp pastavatten och börja sen med såsen. Skölj och skiva champinjonerna tunt (jag brukar lägga dem i äggdelaren, snabbt och effektivt!). Fräs svampen i smör tillsammans med vitlök och salt.
Blanda svampen med purjolök och tomater. Fräs blandningen ca 2-3 min.
Tillsätt matlagningsgrädde, creme fraiche och smulad buljongtärning. Koka upp och låt småkoka tills pastan är färdig.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna och låt smöret bli gyllenbrunt. Lägg i hälften av biffstrimlorna, salta och peppra och stek färdigt tills dem fått fin färg. Lägg över på en tallrik och stek sen färdigt resten av biffstrimlorna. Lägg till slut ner alla strimlorna i stekpannan och värm på snabbt.
Severa pastan i djupa tallrikar med den varma såsen och de stekta biffstrimlorna på toppen. Garnera med färska coctailtomater.


Här får champinjoner och vitlök fräsas tillsammans med purjolök och tomater.

Efter att grädden och creme fraichen hällts i skal det få puttra till pastan är färdig.

Stek biffstrimlorna i smöret tills de har fått fin färg.


Servera pastan med den varma såsen och biffen på toppen och färska coctailtomater. Middag för 2!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar