Hemlagad glass är underbart gott! Och om man bara är flitig och rör ordentligt med en halvtimmes mellanrum till glassen frusit, så blir den sådär len och krämig som köpeglass, bara ännu godare!
Den här glassen blev dessert till gårdagens middag som var grillade fyllda kycklingfilèer som serverades med grillade rotsakspaket och ostkräm. Ljuvligt gott, och jag var så himla hungrig att jag inte hann ta fram kameran en gång och ta en enda bild :P Nästa gång, I promise!
Du behöver:
1 msk smör
1 msk kakao
1 msk socker
1 1/2 dl riven kokos
3 dl mjölk
2 dl grädde
3 äggulor
1 dl socker
Gör såhär:
smält smöret i en stekpanna. Tillsätt kokos, kakao och socker och stek på medelstark värme ca 5 min. ta upp och låt kallna på ett fat. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor och socker pösigt, med elvisp. Häll den varma grädd mjölken i ägg smeten.Låt blandningen kallna. Rör i kokosen.
Frys blandningen i en glassmaskin eller i en skål och vispa med 30 minuter mellanrum med elvisp till glassen frusit.
Ta ut glassen ca 5 min före servering.
Hemgjord glass, I like!
SvaraRadera