Detta här receptet har jag lånat från bloggen Min Goda Sida, där jag alltid hittar galet mycket smarriga saker! Så himla duktig tjej som lagar så mycket fint och gott. Nu har jag alltså testat hennes fiskgratäng med dill och chilisås och jag blev inte ett dugg besviken, den var precis så god som jag föreställt mig. Perfekt vardagsmat som är färdig på cirka en halvtimme, me like!
Jag har gjort några pyttesmå ändringar, men annars är allt som orginalreceptet.
Du behöver (3-4 port):
400 g torsk
1 liten purjolök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1/2 dl dill
Salt, svartpeppar
Gör såhär:
Finstrimla purjolöken och lägg den i en smord ugnsform. Tina torskblocket och dela det i sex bitar. Salta och peppra varje fiskbit och lägg det ovanpå purjon. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken.
Gratinera i 200 grader, 25 minuter.
Servera till potatismos!
Salta och peppra fisken och lägg den uppe på purjolöken
Jag har gjort några pyttesmå ändringar, men annars är allt som orginalreceptet.
Du behöver (3-4 port):
400 g torsk
1 liten purjolök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1/2 dl dill
Salt, svartpeppar
Gör såhär:
Finstrimla purjolöken och lägg den i en smord ugnsform. Tina torskblocket och dela det i sex bitar. Salta och peppra varje fiskbit och lägg det ovanpå purjon. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken.
Gratinera i 200 grader, 25 minuter.
Servera till potatismos!
Blanda chilisås med matlagningsgrädde och dill och häll över fisken
Sätt in fisken i ugnen i ca 25 min i 200 grader. Servera med potatismos.
Är det färsk fisk eller fryst?? Ser väldigt fin ut!!!
SvaraRaderaGu så enkelt o gott. Bra vardagsmat. Måste prova.
SvaraRaderaFaktiskt fryst fisk! Men har hittat ett märke som är otroligt bra :D
SvaraRaderaFisk är ju så gott! Vilket bra och enkelt recept!
SvaraRaderaMåste man testa!
Bra recept du hade! Första gången jag är inne hos dig! Kommer definitivt tillbaka å kikar! :)