onsdag 21 april 2010

Fiskgratäng med dill och chilisås


Detta här receptet har jag lånat från bloggen Min Goda Sida, där jag alltid hittar galet mycket smarriga saker! Så himla duktig tjej som lagar så mycket fint och gott. Nu har jag alltså testat hennes fiskgratäng med dill och chilisås och jag blev inte ett dugg besviken, den var precis så god som jag föreställt mig. Perfekt vardagsmat som är färdig på cirka en halvtimme, me like!
Jag har gjort några pyttesmå ändringar, men annars är allt som orginalreceptet.

Du behöver (3-4 port):

400 g torsk
1 liten purjolök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl chilisås
1/2 dl dill
Salt, svartpeppar

Gör såhär:
Finstrimla purjolöken och lägg den i en smord ugnsform. Tina torskblocket och dela det i sex bitar. Salta och peppra varje fiskbit och lägg det ovanpå purjon. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken.
Gratinera i 200 grader, 25 minuter.
Servera till potatismos!


Salta och peppra fisken och lägg den uppe på purjolöken

Blanda chilisås med matlagningsgrädde och dill och häll över fisken

Sätt in fisken i ugnen i ca 25 min i 200 grader. Servera med potatismos.

4 kommentarer:

  1. Är det färsk fisk eller fryst?? Ser väldigt fin ut!!!

    SvaraRadera
  2. Gu så enkelt o gott. Bra vardagsmat. Måste prova.

    SvaraRadera
  3. Faktiskt fryst fisk! Men har hittat ett märke som är otroligt bra :D

    SvaraRadera
  4. Fisk är ju så gott! Vilket bra och enkelt recept!
    Måste man testa!
    Bra recept du hade! Första gången jag är inne hos dig! Kommer definitivt tillbaka å kikar! :)

    SvaraRadera