onsdag 7 april 2010

Snabbstuvade makaroner


Vad jag vet, kan man göra stuvade makaroner på två sätt; antingen koka de i mjölk och reda av med mjöl till slut eller koka makaroner i vatten och sen slå på en vitsås/redning. Den sistnämna är den absoluta snabbaste varianten! Fördelen är att då kan man också använda snabbmakaroner. Vet du kanske nåt mer sätt att göra det på?Stuvade makaroner (3-4 port)
Du behöver:
5 dl snabbmakaroner
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 krm riven muskot
1 tsk socker
salt och peppar

Gör så här
Koka makaronerna enligt anvisning på förpackningen. Slå av vattnet i ett durkslag och häll tillbaka makaronerna i kastrullen. Rör ner vetemjölet. Tillsätt mjölk. Koka under omrörning 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Servera till stekt falukorv.

3 kommentarer:

 1. Gjorde stuvade makaroner för ett tag sedan och då kokade jag dem i mjölk. Tar lite tid men sååå gott!!

  SvaraRadera
 2. Så här gjorde jag när jag följde receptet i vår kokbok: http://iannasliv.blogspot.com/2009/12/stuvade-makaroner-med-chorizo.html

  annars brukar jag göra som Sofie o bara koka i standardmjölk, tar ca 20 minuter sen är mjölken "inkokt" i makaronerna. Jag har för mig det är 1 l mjölk o 5 dl makaroner, salt o peppar. I med det i kastrull o koka utan lock tills perfekt konsistens... Rör om under tiden...

  Kram Anna

  SvaraRadera
 3. Jag kokar i vatten och sen slår på mjölk. Minns inte om jag reder av.
  När jag var lite gjorde en kompis mamma makaronisoppa. Det var som stuvade makaroner i smaken fast sötare och som soppa. Minns det som jättegott. Nån som har ett liknande recept?

  SvaraRadera