Här kommer ett recept från helgens fredagsmys som jag inte hunnit blogga om. Smaken på denna chokladmoussen var bara helt underbar! En av de bästa jag smakat. Att det går fort att göra den ökar ju bara pluspoängen. Nigella gör mig aldrig besviken ;)
Du behöver Ca 6 port):
150 g små marshmallows
50 g mjukt smör
250 g mörk choklad (70%)
1/2 dl nykokt vatten
3 dl grädde
några droppar vaniljessens
Gör såhär:
Ha marshmallows, smör, choklad och vatten i en tjockbottnad kastrull. Sätt kastrullen på medelstark värme och låt det smälta under omrörning. Låt chokladblandningen svalna.
Vispa grädden med vaniljen tills det bildar toppar och vänd ner den avsvalnade chokladblandingen, lite åt gången, tills du har en slät och jämn chokladkräm.
Ös upp den i 6 små dessertglas. Sätt moussen kyligt fram till servering.
Chokladmousse och jordgubbar, en given hit!
Det där lät farligt gott!
SvaraRaderaSpännande m marshmallows i. Choklad är aldrig fel!
SvaraRadera