söndag 16 maj 2010

Vad blir det för väder?


Ja, hemma hos oss är frågan "vad blir det för väder?" ungefär lika med "vad blir det för mat?" För så länge det inte spöregnar så tänds grillen under grillsäsongen. Men regnat är precis vad det har gjort nonstop idag. Så den tilltänkta grillade fläskfilèn fick bli en ugnsbakad filè och det funkar det ju det med! Jag bankade ut den till en platt rektangel och bredde på ett lager med philadelphiaost och ett lager med mojo, som är en spansk kall sås lagad av paprika och chili. Det kan man laga hemma med en mixer, men den jag hade var färdiglagad (köpt i spanien).
Till detta gjorde jag en fetaostkräm som passar väldigt bra till fläskfilè.

Du behöver:
1 fläskfilè ca 600 g
100 g philadelphiaost
1 dl spansk mojo
salt och peppar

Fetaostcreme:
200 g fetaost
2 dl lätt creme fraiche
1 msk olivolja (extra virgin)
salt

Gör såhär:
Putsa filèen fri från hinnor. Skär ett djupt längsgående snitt i mitten av filèen, utan att skära helt igenom. Vik ut filèen och banka den platt. Salta och peppra. Bred på ett lager philadelphiaost och ett lager mojo. Rulla ihop filèen från långsidan och bind ihop med ett steksnöre. Stick en stektermometer i den tjockaste delen på köttet och sätt in i ugnen i 175 grader. När termometern visar 65 grader är köttet färdigt.

Mosa fetaosten med en gaffel och blanda ner creme fraichen. Smaka av med salt. Ringla över olivoljan och blanda lätt.

3 kommentarer:

  1. Gud så smarrigt! Ja, inget roligt väder men man får väl hålla tummarna att det blir en kanonfin sommar med massor av grillning!!:)

    SvaraRadera
  2. Idag så är det ju perfekt väder för grillning!
    Synd bara att vi bor i lägenhet å inte har grill! Men de löser sig ;) Grillat är ju så fantastiskt!

    SvaraRadera
  3. Här har det också varit perfekt väder för grillning, men övertid på jobbet satte stopp för det.

    SvaraRadera