fredag 21 maj 2010

Seg och knaprig godiskaka



Jag är galet svag för chokladkakor, kladdkakor, brownies... Allra godast är de när de blir både knapriga och sega, därför är detta receptet ett av mina bästa! Kombinationen med bitar av hackad mörk choklad och salta jordnötter inuti är bara helt makalös. Måste provas!
Receptet kommer från tidningen "allt om mat".

Jordnötsbrownies ca 20 bitar
Du behöver:
150 g mjölkchoklad
125 g smör
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 msk kakao
1 1/2 dl vetemjöl
50 g mörk choklad
100 g salta jordnötter

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält mjölkchokladen i micron. Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker poröst.
Vispa upp äggen. Arbeta in de uppvispade äggen lite i taget och sen den smälta chokladen i smöret. Sikta i kakao och vetemjöl och blanda till en smet.
Hacka den mörka chokladen grovt och vänd ner den och jordnötterna i smeten. Lägg ett bakplåtspapper i en fyrkantig form 24x24 cm, och bred ut smeten.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 35 min. Låt svalna och skär upp i bitar.

1 kommentar: