fredag 29 januari 2010

Fläskfilègryta creme bonjour



Ojojoj, lyckan ler verkligen inte mot våran familj denna januari-månad..... Många oförutsedda utgifter med bil, dator och andra husliga ting. Dessutom har vi varit mycket sjuka, eller barnen i alla fall. Magsjukor och andra eländiga virus har avlöst varandra. Igår fick dottern åka till doktorn och det visade det sig vara en riktigt elak öroninflammation, så nu blir det penicillin i 10 dagar :(

I kväll har vi tröstat oss med denna goda fläskfilègrytan, för äta måste man ju ändå ;) Och så håller vi tummarna för att oturen vänder så vi får en fin februari månad :)

Du behöver:
500 g fläskfilè
1/2 gul lök
2 msk smör
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk vetemjöl
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 tsk kinesisk soja
100 g Creme bonjour tex taco eller vitlök(eller annan valfri mjuksost med god smak)

Gör såhär:
Skär köttet i skivor. Finhacka löken. Fräs köttet och löken i smöret på medelstark värme. Krydda md paprikakrydda, salt och peppar. Pudra över vetemjöl. Häll i matlagningsgrädde, soja och vatten och låt sjuda ca 10 min under lock på svag värme. Rör ner creme bonjour och låt grytan koka upp. Servera med pressad potatis och en sallad.

2 kommentarer:

  1. Vet vad du menar medatt denna månad inte varit bra, jag sitter ju här med gipsad fot. Hoppas oturen vänder för oss iaf. Tur att man kan trösta sig med mat =). Riktigt god tröstmat har du lagat.

    Hoppas helgen blir bra!

    SvaraRadera
  2. Tycker verkligen synd om er! Tur att ny månad startar i morgon, då får vi ta nya tag! I morgon börjar jag jobba, hu för att gå upp tidigt igen :( skall bli spännande att se hur det går att få i väg tre barn och själv hinna till jobbet i tid...positivt tänkande, eller?!

    SvaraRadera