tisdag 5 januari 2010

Kyckling med citron och vitlök




En mycket god och snabblagad pastarätt som snarare är en kycklingröra än en sås. Perfekt om du får rester över av kyckling!

Du behöver:
köttet från 1/2 grillad kyckling
1/2 paket bacon
2-3 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1 citron
1 tsk paprikapulver
1 tsk kycklingkrydda
1/2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl hackad persilja

Gör såhär:
Rensa kycklingköttet från benen och skär i lagom stora bitar. Tärna baconet och fräs det i sitt eget fett. Ta upp baconet när det är knaperstekt. Hacka lök och vitlök fint och fräs det i baconfettet tillsammans med paprikapulver ocg kycklingkryddan. Lägg ner kyckling och bacon och värm upp snabbt. Dela citronen i två och pressa saften direkt över kycklingen. Hacka persiljan fint och vänd ner i röran, servera direkt med färsk pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar