Till 1 paj behöver du:
Pajdeg:
50 g rumsvarmt smör
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl mjölk
2 tsk bakpulver
Fyllning:
1/2 liter kantareller (el. 2 burkar konserverade)
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
olja till stekning
500 g blandfärs
salt och peppar
Täcke:
1 burk creme fraiche
3 msk majonnäs
2 dl riven ost
Gör såhär:
Börja med pajdegen. Sãtt ugnen på 200 grader. Blanda alla ingredienser till degen och knåda ihop till en smidig deg. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord och klä en pajform (24 cm) med den.
Rensa svampen (eller skölj de konserverade). Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs löken med svampen i lite olja tills det fått fin färg. Putta blandningen mot kanterna av stekpannan för att ge plats till färsen. När färsen är brynt så blandas den med svamp-och lökblandningen. Smaka av med salt och peppar. Lägg blandningen i det obakade pajskalet.
Blanda creme fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över fyllningen och toppa med riven ost. Baka pajen i ugnen i 20-30 min. Servera med en god sallad.
Ser jättegod ut! Tänk att jag inte tänkt på att blanda färs och kantareller i en paj nån gång... Måste testa!
SvaraRaderaDet såg smarrigt ut!! Vilken variant på pajdeg. Får jag nog testa!
SvaraRaderaKan den pajen vara annat än god?! Mums!
SvaraRadera