måndag 4 januari 2010

Lingonlimpa




Filmjölkslimpor är nog det mest tacksamma bröd man kan baka! Och det bli alltid saftigt och kan varieras i det oändliga. I detta här receptet använder jag lingonsylt och sirap, så brödet blir lite sött. Nyttigt är det ändå, med lika delar grahamsmjöl och rågsikt som vetemjöl. 3 härliga limpor blir det utav detta receptet

Du behöver:
1 liter filmjölk
6 msk lingonsylt
1-2 dl sirap (beroende på hur sött bröd man vill ha)
7 dl grahamsmjöl
7 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda fil, lingonsylt och sirap i en stor bunke. Blanda samman alla torra ingredienser noga och rör ner i filmjölken. Blanda fort ihop till en tjock smet. Klicka ner smeten i 3 smorda brödformar till hälften och jämna till den. Grädda i ugnen i cirka 45 min. Låt svalna på galler utan bakduk. Ät och njut!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar