fredag 22 januari 2010

Pilmgrimsmusslor med chorizo och varm kikärtssallad



Som vanligt ska det vara något enkelt att svänga ihop på fredagskvällen... Men det måste ju vara lite extra gott oxå, det är ju trots allt fredag! Ikväll blev det de här goda pilgrimsmusslorna som får stekas tillsammans med chorizon, väldigt gott i kombination till kikärtsalladen! Återigen är det Nigella som är min inspirationskälla :)
Pilgrimsmusslor är den enda formen av musslor jag tycker om, och på sommaren är de ju helt oslagbart goda på grillen:) Mmmm, längtar till sommaren...

Till musslorna behöver du:
200 g chorizo
300 g små pilgrimsmusslor
saften av 1/2 citron
4 msk hackad persilja

Gör såhär:
Skär chorizon i i skivor och dela musslorna i två om de är stora.
Värm en stekpanna och stek chorizon utan extra fett tills har fått fin stekyta på båda sidor. Lägg chorizon i en skål och låt pilgrimsmusslorna stekas i chorizooljan ca 1 min på varje sida. Lägg tillbaks korven i stekpannan, tillsätt citronsaft och låt det puttra några sekunder innan du lägger upp på ett serveringsfat och garnerar med hackad persilja.

Till kikärtssalladen behöver du:
1 msk rapsolja
2 tsk hel spiskummin
2 burkar kikärter
130 g ruccola
1/2 tsk salt
4 msk söt sherry

Gör såhär:

Värm olja och spiskummin i en wok eller stekpanna. Tillsätt kikärterna, ruccola, salt och sherry och blanda. Fortsätt att röra på stark värme tills salladen börjar gå i bitar och kikärterna är genomvarma.

Servera tillsammans med pilgrimsmusslorna och chorizon.


Stek först chorizon och därefter pilgrimsmusslorna innan de blandas tillsammans med cirtonsaften

Därefter ska kikärterna ner i den varma stekpannan tillsammans med ruccola, spiskummin och sherry

Den varma kikärtssalladen

och pilgrimsmusslor med chorizo, citron och persilja, en oslagbar kombination!

1 kommentar:

  1. Pilgrimsmusslor har jag aldrig ätit, är de hemskt dyra?
    Vilket fint fat du har lagt kikärtssalladen på.

    SvaraRadera