måndag 18 januari 2010

Kycklingryta med timjan och enbär




Den här goda grytan får lite viltsmak av enbären och viltfond. Passar faktsikt oväntat bra ihop med kyckling och timjan. Jag råkade dock tappa saltkaret i grytan, men den gick tack och lov att rädda med lite mer matlagningsgrädde och en nypa socker *puh* Så håll i saltkaret! ;)

Du behöver:
300 g kycklingfilè
1 liten burk kantareller
1 msk smör
3 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 msk vetemjöl
8 krossade enbär
2 tsk timjan
2 msk viltfond
salt
peppar

Gör såhär:
Skär kycklinbitarna i ganska stora bitar. Fräs kycklingen och svampen i smöret i en gryta. Slå på matlagningsgrädde och gör en redning på mjölet och vattnet och häll i grytan. Krydda med enbär och timjan. Häll i fonden och låt grytan koka ca 10 min på svag värme. Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna med klyftpotatis och en blandad sallad.

2 kommentarer:

  1. Låter som en jättegod gryta det där! Första gången jag kikar in här, men verkligen inte sista! :-)

    SvaraRadera
  2. Ett bröd du bara måste baka är mitt hassel- och solrosbröd!

    SvaraRadera