fredag 15 januari 2010

Heta räkor i tortillas med avocadosalsa

Fredagseftermiddagar är ganska så stressiga i vår familj. Då ska nämligen båda barnen på simning. Innan vi åker brukar vi bara slänga i oss lite risgrynsgröt. Men sen, när vi kommit hem och barnen har lagt sig, ja då är det fredagsmys på hög nivå. I kväll blev det de här goda tortillasen med lite annorlunda fyllning. Man måste passa på att räkorna inte blir överstekta, då blir de sega som gummi. De ska bara vändas fort ner i pannan för att bli genomvarma och dra till sig kryddan.

Du behöver:
2 avocado
2 tomater
1 liten burk ananas
1 paket mjuka tortilla
400 g skalade räkor
2 msk skivad jalapeno (från burk)
1 msk smör
2 msk pressad lime
1 tsk chilipulver

Gör såhär:
Skala, kärna ur och tärna avocadona. Skölj och tärna tomaterna. Skär anansen i mindre bitar. Värm tortillasbröden.Lägg ner smöret i en varm stekpanna. Tillsätt räkorna, jalapeno, lime och chilipulver. Vänd runt snabbt. Fördela salsan i de varma tortillasen. Skeda över räkfräset. Vik ihop bröden och servera genast.

De här små godingarna ska bli vår kvällsmat;)


Mängden reduceras ju en hel del när räkorna är skalade


Avocado, tomater och ananas ska bli en god salsa!


Vackra färger och goda smaker som passar bra ihop!


Fräs räkorna snabbt i smör, lime och chili

Servera salsan med räkorna i det varma tortillasbröd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar