måndag 1 februari 2010

Annorlunda falukorvsgratäng




Falukorv är väl ändå en riktig barnfamiljsklassiker! Den Goda Falukorven har räddat många sena eftermiddagar i vår familj, när tiden varit knapp :)
Detta här receptet är lite mer spännande och lite mer tidskrävande (men värd varenda minut) än den vanliga stekta korven och riktigt gott tillsammans med potatismos!

Du behöver (ca 4 port):
500 g falukorv
2 morötter
1 palsternacka
1 gul lök
1 dl riven parmesan
1 burk creme fraiche
2 msk stark senap
1 paket bacon

Gör såhär:
Skär falukorven först i ganska breda skivor och dela därefter varje skiva i fyra delar. Skala morötter och palsernacka och skiva tunt. Hacka löken fint. Blanda falukorven med grönsakerna. Blanda därefter ner creme fraiche, parmesan och senap. Häll korv-och ost blandningen i en gratängform. Klipp baconet i bitar och lägg på toppen av gratängen. Sätt in i ugnen på ca 175 grader i 35 minuter.

Blanda hackade grönsaker med den skivade korven

Blanda därefter ner creme fraiche, parmesan och senap

Ha över "korvröran" i en gratängform

Toppa med bacon i bitar

Färdig att serveras, efter ca 35 i ugnen!

4 kommentarer:

  1. Nej, falukorv är inte bara gott för barnfamiljer. Vi gjorde korv stroganoff senast igår. Vi äter falukorv i olika varianter ganska ofta. Så gott! Kanske ska testa din variant någon gång. Lät gott!!

    SvaraRadera
  2. Härligt att falukorven gillas även i familjer utan barn :D Vi åt faktiskt en del korv innan barnens tid oxå. Mer falukorv till folket :D ;)

    SvaraRadera
  3. Visst är falukorv gott! Och man får tacka för tipset, de måste provas, ser himla gott ut! :)

    SvaraRadera
  4. Falukorv är fin grejer det =). Detta är en variant jag inte sett tidigare, låter mums!

    SvaraRadera