måndag 8 februari 2010

Gratinerade Fajitas


Idag var det egentligen tänkt att vi skulle ha Shepherds pie till middag, men så hade jag så mycket tacofärs över från helgen så då ville jag hellre använda det!
Det hade kanske funkat med tacofärs i shepherds pie oxå, lite annorlunda, kanske värt att prova?
Nåja, vi hade oxå ett helt gäng med tortillabröd som var lite halvtorra, så då kunde vi ju lika gärna använda dem med, slutresulatet blev himla goda gratinerade fajitas!

Du behöver (4 st):
4 mjuka tortillabröd
200 g tacofärs
50 g philadelphiaost
5 msk salsasås
2 tomater
1 dl riven ost

Gör såhär:
Sätt ugnen på 225 grader. Värm upp tacofärsen och blanda ner philadelphiaosten. Hacka tomaterna fint. Fördela färsen och de hackade tomaterna på varsitt tortillabröd och fördela 1 msk av salsan på varje tortilla. Rulla ihop tortillabröden och lägg de med skarven ner i en ugnsfast form. Fördela resten av salsan och strö riven ost över fajitasen. Sätt in de i ugnen i ca 10 min, tills de fått fin färg och osten smält. Servera med salsa, gräddfil och sallad.
Vi serverade med en sallad med hjärtsallad, majs, ananas, tomater och avocado.

Blanda den färdigkryddade tacofärsen med philadelphiaost

Fyll tortillasbröden med tacofärs, salsa och färska tomater

Rulla ihop och häll över resten av salsasåsen och riven ost

Gratinera i ugnen ca 10 min

Servera med sallad, salsa och gräddfil

2 kommentarer: