fredag 5 februari 2010

Mumsig dubbeldäckare!




Detta här är nog faktiskt den godaste lunchmackan jag ätit! Smakerna passar så bra ihop och det stekta brödet är knaprigt och smakar gudomligt. Det är perfekt att använda ett bröd som blivit lite torrt, då slipper man ju att kasta bröd som inte längre duger till den färska frukostmackan ;) Några små tips:

*stek brödet i en god olivolja, men inte för mycket, brödet ska in droppa av olja!
*torka salladen noga, det finns ju inget tråkigare än bröd som blivit alldeles vått och kletigt av en våt sallad :(
* Det är allra godast med nystekt kycklingfilè, så att den fortfarande är varm/ljummen när den ska ätas, men det funkar givetvis om du har andra kycklingrester liggandes. De kan dock med fördel ljummas upp lite i micron.

Den här mackan tar inte mer än 10 min att laga (ännu fortare om man har färdiggrillad kyckling). Perfekt för en hektisk dag!

Du behöver:
2 tjocka skivor "gårdagens" bröd
god olivolja
1 kycklingfilè
1 msk grillolja
1/2 tsk kycklingkrydda
lite philadelphiaost
3 salladsblad
3-4 coctailtomater
valfri mängd dressing med smaken mango-curry

Gör såhär:
Droppa olivoljan i en varm stekpanna. Stek bröden ett par minuter på varje sida. Ta upp de stekta bröden och låt svalna något.
Skär kycklinfilèen lite snett på bredden. Pensla varje kycklingremsa med grillolja och krydda med kycklingkryddan. Stek kycklingen ett par minuter på varje sida, absolut inte längre än så, den får inte stekas torr!
Skölj och torka sallad och tomater. Skiva tomaterna. Bred ett tunt lager med philadelphiaost på brödskivorna. Fördela salladen på den ena brödskivan, lägg därefter på kyckling och tomater och ringla över derssingen. Lägg till sist över den andra brödskivan och ; Voila, en läcker lunch-dubbeldäckare!

Sallad och tomater ska få dekorera den här godingen!

Härlig, kryddig kyckling som går fort att steka!

Jag använde solrosbrödet som jag bakade för ett tag sedan. Blev så gott!

Färdig monterad och redo att huggas in på!

1 kommentar: