måndag 22 mars 2010

Fina fisken!


Som ni säkert har märkt så äter vi en hel del fisk i vår familj. Det är ju så gott! Jag försöker i allafall planera in så att det blir fisk eller skaldjur en dag i veckan, men gärna två :) Hur ofta äter ni fisk?
Sen är det ju det här med variation då... Inte så lätt alla gånger! Blir kanske lätt att det blir en bit ugnsbakad laxfilè med kokt potatis och kall sås, och absolut inget fel i det! Det är ju jättegott, men inte varje vecka!
Det bästa betyget jag kan få vad gäller matlagning är när min 3-åring säger "mmmm" och knappt tittar upp från tallriken innan det är tomt! Den här maträtten är en sådan tacksam rätt att laga, gott för hela familjen:)
Receptet kommer från arla.se.

Sweetchiligryta med fisk
Du behöver (ca 4 port):
600 g fiskfilé, t ex sej eller hoki
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 purjolök
smör
2 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 fiskbuljongtärningar
4 msk sweet chilisauce
1/2 tsk salt

Gör så här
Skär fisken i 3 cm stora bitar. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur paprikorna och skär dem i bitar. Grovstrimla purjolöken. Fräs grönsakerna i smör i en stor gryta tills de är mjuka, ca 5 min. Häll i vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningar och sweet chilisauce. Låt det koka upp. Smaksätt med salt. Lägg i fisken och låt det sjuda 3-5 min. Servera med kokt ris. .

Med den här grytbasen kan det ju nästan inte bli annat än gott ;)

Så i med lite grädde och fisk så är det snart klart!

Servera med ris och grönsaker:)

1 kommentar:

  1. Vi äter fisk 2 gånger i veckan, makrill, sill, lax, torsk och tonfisk tillhör favoriterna. Det är ju både så himla gott och enkelt med fisk, att det dessutom är nyttigt är ju en bonus!

    SvaraRadera