Idag hade jag bestämt att vi skulle äta köttfärslimpa, men tyckte att den behövde pimpas upp lite ;) Därför blev det en lite annorlunda variant idag och absolut en ny favorit i vår familj, tummen upp från hela gänget!
Denna här köttfärslimpan blir också mitt bidrag i Malins bloggutmaning, vardagsfavoriter som hon startat, kul initiativ!
Du behöver (ca 4 port):
1 påse kantarell-och champinjonsås (pulver)
1 dl ströbröd
2 dl vatten
400 g blandfärs
2 msk kinesisk soja
1/2 tsk salt
1 ägg
Krämiga champinjoner:
200 g färska champinjoner
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
1 dl creme fraiche
2 krm salt
1 krm svartpeppar
1/2 dl persilja
Gör såhär:
Börja med att blanda ströbröd, pulversås och vatten i en skål. Låt röran svälla ca 5 min. Blanda ner köttfärsen och blnada till sist ner soja, salt och ägg. Lägg färsen i en ugnsfast form och forma till en limpa. Sätt in limpan i ugnen på 200 grader i ca 40 min.
När det återstår ca 10 min så börja med champinjonröran. Torka av champinjonerna noga och skär de i skivor. Stek champinjonerna i smör tills de fått fin färg, ta upp några och spara till garnering. Låt resten fräsa ihop med pressad vitlök någon minut. Ha i creme fraiche, salt, peppar och finhackad persilja. Vänd runt ordentligt och ställ röran till sidan.
Låt den färdiga köttfärslimpan vila i rumstemperatur ca 5 min innan den skärs i skivor. Lägg skivorna på ett fat och fördela champinjonröran över. Garnera med stekta champinjoner och lite hackad persilja.
... de underbart krämiga champinjonerna
Köttfärslimpan blev serverad med potatis, lingon, skysås och kokta minimorötter
Mmmm! Så smart med champinjontäcket, kul att du piffar upp den tråkiga köttfärslimpan. Tack för bidraget!
SvaraRaderaHerregud vad gott!! Är helt tokig i husmanskost för tillfället. Men tveksam om köttfärslimpa går hem... Ser väldigt gott ut!!
SvaraRaderaSå gott och enkelt! Köttfärslimpa var länge sedan. Ser att jag har en del uppdatering att göra, så är det när man jobbar :)
SvaraRaderaHur går det för er, har du börjat jobba?
Mums! Jag har aldrig gjort köttfärslimpa, och det här ser så gott ut att det nog får bli till att testa nästa vecka! :-) Tack för tipset!
SvaraRaderaKram Karin
Ännu ett recept som sparas under "måste laga"-katalogen ;)
SvaraRaderaDu ä duktig du!
MUMS!
Åh, vad mumsigt det ser ut. Köttfärslimpa är ju alltid lika uppskattad.
SvaraRaderashiiiit pommes, gjorde detta receptet idag, det var SÅÅÅÅÅ GOTT!!
SvaraRadera