Den här soppan förknippar jag med fjällen och skidsemester! Vi brukar alltid koka en rejäl laddning och ha med oss, perfekt efter en dag i skidbacken:) Men såklart duger den bra en alldeles vanlig måndag i hemmets lugna vrå oxå :)
Jag åt så mycket att jag knappt kunde röra mig på dagens träningspass, kanske inte så smart...
Gulashsoppa 6 port
Du behöver:
ca 500 g nötkött, jag valde fransyska
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk smör
2 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
4 dl mjölk
4 msk tomatpurè
1 msk paprikapulver
2 paprikor
4 stora potatisar (el 6 små)
2 tsk oregano
1 krm cayennepeppar
salt och peppar
Gör såhär.
Börja med att tärna köttet smått. Hacka lök och vitlök. Bryn köttet runt om i en stekpanna,salta och peppra och ha över köttet i en gryta som rymmer minst 5 liter. Fräs löken och vitlöken och ha i grytan tillsammans med köttet. Häll på vätska och buljong.
Låt soppan koka ihop med tomatpurè och kryddor. Koka på svag värme cirka 1 timme.
Skala och tärna potatisen smått. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Ha parika och potatis i soppan och låt koka ytterligare ca 45 min.
Smaka av med salt och peppar.
Vi serverade soppan men en klick creme fraiche, persilja och brytbröd av surdeg. Gott gott!
Å va gott!!! Jag som har skrivit på vår matlista att vi ska äta gulasch i veckan, just för det var SÅ länge sen, men jag tänkte ha köttfärs i istället den här gången!
SvaraRaderaMin sambo har tjatat om Gulash så länge så nu får jag snart ge mig!! Låter som ett bra recept och ser smaskigt ut!!!
SvaraRadera