Då har det äntligen kommit till min tur i "skicka vidare" som startades av Kardemummagumman för några månader sen :)
Jag blev så himla glad när jag fick mitt recept av Anna och såg att jag skulle få baka en choklad-morotskaka:) En otroligt bra anledning att äta lite onyttigheter så här mitt i veckan;)
Kan avslöja att kakan inte gav några besvikna miner här hemma, riktigt god och saftig kaka som jag kommer baka fler gånger!
Choklad & Morotskaka ca 24 bitar
3 ägg
2,5 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
5 dl rivna morötter (ca 2-3 st)
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 dl matolja
Glasyr
200g philadelphiaost
1 dl florsocker
100 g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna (ca 20X30 cm) med bakplåtspapper. Riv den mörka chokladen grovt o riv morötterna. Vispa ägg, farinsocker & sirap poröst o vänd ner chokladen o morötterna. Sikta ner kakao, bakpulver o vetemjöl i smeten o vänd ner det, tillsätt matoljan o rör varsamt smeten slät. Häll smeten i formen o grädda ca 40 minuter.
Smält den vita chokladen o blanda ner philadelphiaosten o florsockret. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
Blanda ner riven choklad och finriven morot när ägg och farinsocker vispats poröst
Smeten blir ganska tjock, men ska bara arbetas lätt, vänd in ingredienserna!
Så skjuts in i ugnen i 175 grader i ca 40 min!
Bred glasyren över den avsvalnade kakan
Vi "pimpade" vår kaka med lite hjärtströssel:)
Nu är det alltså min tur att bidra med ett recept och det ska skickas vidare till Minnas Mat så håll utkik på hennes blogg:)
oooh i like it! :D Ser supersmaskigt ut! Tack för att du deltog! :)
SvaraRaderaMmmmm!!! Nu måste det vara dags för mig att göra den igen känner jag! Kram Anna
SvaraRaderaDen där ser jättegod ut. Undrade just var tävlingen tog vägen :-)
SvaraRaderaDen ser jättefin ut. Snyggt med pimpning på tårtan med strössel :)
SvaraRaderaSer jättegod ut. Kombinationen med morot och choklad har jag inte provat.
SvaraRaderaVa rolig grejj!
SvaraRadera& Kakan såg fantastisk god ut!
Kram