
Då har det äntligen kommit till min tur i "skicka vidare" som startades av Kardemummagumman för några månader sen :)
Jag blev så himla glad när jag fick mitt recept av Anna och såg att jag skulle få baka en choklad-morotskaka:) En otroligt bra anledning att äta lite onyttigheter så här mitt i veckan;)
Kan avslöja att kakan inte gav några besvikna miner här hemma, riktigt god och saftig kaka som jag kommer baka fler gånger!
Choklad & Morotskaka ca 24 bitar
3 ägg
2,5 dl farinsocker
1 dl ljus sirap
100 g mörk choklad
5 dl rivna morötter (ca 2-3 st)
2 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
2 dl matolja
Glasyr
200g philadelphiaost
1 dl florsocker
100 g vit choklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°C. Klä en långpanna (ca 20X30 cm) med bakplåtspapper. Riv den mörka chokladen grovt o riv morötterna. Vispa ägg, farinsocker & sirap poröst o vänd ner chokladen o morötterna. Sikta ner kakao, bakpulver o vetemjöl i smeten o vänd ner det, tillsätt matoljan o rör varsamt smeten slät. Häll smeten i formen o grädda ca 40 minuter.
Smält den vita chokladen o blanda ner philadelphiaosten o florsockret. Bred glasyren över den avsvalnade kakan.
Vi "pimpade" vår kaka med lite hjärtströssel:)
Nu är det alltså min tur att bidra med ett recept och det ska skickas vidare till Minnas Mat så håll utkik på hennes blogg:)
oooh i like it! :D Ser supersmaskigt ut! Tack för att du deltog! :)
SvaraRaderaMmmmm!!! Nu måste det vara dags för mig att göra den igen känner jag! Kram Anna
SvaraRaderaDen där ser jättegod ut. Undrade just var tävlingen tog vägen :-)
SvaraRaderaDen ser jättefin ut. Snyggt med pimpning på tårtan med strössel :)
SvaraRaderaSer jättegod ut. Kombinationen med morot och choklad har jag inte provat.
SvaraRaderaVa rolig grejj!
SvaraRadera& Kakan såg fantastisk god ut!
Kram